A-Shell Network Post New Topic  Post A Reply
my profile | directory login | search | faq | forum home

  next oldest topic   next newest topic
» A-Shell Network » ZTERM » ZTXFER on WIndows 7 not working.

 - UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: ZTXFER on WIndows 7 not working.
Tom Jeske
Senior Developer
Member # 60

Icon 1 posted      Profile for Tom Jeske     Send New Private Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
I have a customer with an old Alpha Micro using ZTERM on PCs for connectivity. Recently they upgraded 2 PCs to Windows 7 and now ZTXFER will not work. Doesn't appear to be a firewall issue as everything else works fine. They have an older PC that was upgraded from Vista to Win 7 and ZTXFER works fine on that PC. Any ideas on what the problem might be?
From: Carmichael, CA | Registered: Feb 2002  |  IP: Logged | Report this post to a Moderator
Jack McGregor
Administrator
Member # 1

Icon 1 posted      Profile for Jack McGregor     Send New Private Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
I've used both the AMOS and A-Shell implementations of ZTXFER (on AMOS, Linux and AIX servers) with both ZTERM and ATE clients on Windows 7. So I'm pretty sure there's no fundamental obstacle.

ZTERM doesn't offer the range of client-side debugging options that ATE does, so I'm not sure how to attack it directly, but I would experiment along the following lines:

a) Is it just ZTXFER.LIT? Or is it FTP? (For example, can you FTP using the menu interface, bypassing ZTXFER.LIT?) If so, then I would suspect something about the ZTXFER ESC sequence being filtered/garbled. Try switching ZTERM between 7 and 8 bit modes to see if that has an effect. Try switching the terminal driver. Try sending the ESC sequence "manually" in a BASIC program. Try other ZTERM ESC sequences.

b) If the menu-driven FTP doesn't work, try to determine if the issue is ZTERM vs some other FTP client. Try ATE. Or try something like FileZilla. If those work but ZTERM doesn't, it sounds like some part of the ZTERM/FTP tool chain is broken. (In the old days, the standard recommendation for that was to do a Windows update, and/or reinstall IE, since I think ZTERM shared some network components with IE.) I'm not sure what FileZilla uses, but ATE and ZTERM have separate FTP implementations, so if one works and the other doesn't, it points the finger at some DLL or other Windows-provided component used in the ZTERM FTP.

c) Can you FTP with ZTERM from one of those PCs to some other server? If the ZTERM FTP was broken or blocked on the client side, it presumably wouldn't work for other servers either.

From: Woodland Hills, CA | Registered: Jun 2001  |  IP: Logged | Report this post to a Moderator
Tom Jeske
Senior Developer
Member # 60

Icon 1 posted      Profile for Tom Jeske     Send New Private Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
FWIW: Client upgraded PC's from Win 7 to Win 10. ZTXFER now works.
From: Carmichael, CA | Registered: Feb 2002  |  IP: Logged | Report this post to a Moderator
Jack McGregor
Administrator
Member # 1

Icon 1 posted      Profile for Jack McGregor     Send New Private Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
My conclusion would be that somehow the Windows FTP-related modules used by ZTERM had gotten broken in their Windows 7, and the update restored/fixed it. (An update/refresh of Windows 7 quite likely would have done the same.)
From: Woodland Hills, CA | Registered: Jun 2001  |  IP: Logged | Report this post to a Moderator
   

Quick Reply
Message:

HTML is not enabled.
UBB Code™ is enabled.

Instant Graemlins
   


Post New Topic  Post A Reply Close Topic   Feature Topic   Move Topic   Delete Topic next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:


Contact Us | Visit our main website at www.microsabio.com

Powered by UBB.classic™ 6.7.3